fbpx המלצות קולינריות לסופש טעים במילאנו – טרולי
TLV
NYC
LON

התגעגעתם לפחמימות מתוקות של חורף? הסילבסטר ממש מתקרב ו- Happy New Year ובתכל'ס מה שהכי בא לנו זה לשתות שוקו חם, לדמיין שאנחנו בקור אירופאי, לראות רחוב מלא בכריסמס לייטס חמים שיעשה לנו שורף בלב… ולאכול מלא פחמימות וסוכרים מנחמים.

אז עד שתסעו לנצרת (הכי קרוב לכריסמס עם טעם של חו"ל בארץ), הבאנו לכם טעימות מדוייקות של נודדת מהיעד הנחשק – מילאנו! ותודה מראש ל- Cool Cousin שנתנה לנו תחושת Vip's ול- Airbnb על אטרקציה אחת שווה במיוחד…

אז מאיפה להתחיל?! כשזה מגיע לקולינריה של איטליה המבחר מצליח לבלבל גם אותנו, בעזרת אפליקציות חכמות נשארנו מפוקסים והלכנו למקומות שתחקיר מוקדם נעשה עליהם בקפידה.

אירוח איטלקי אמיתי. צילום: חגי אשל
אירוח איטלקי אמיתי. צילום: חגי אשל
חוויה טעימה במיוחד. צילום: חגי אשל
חוויה טעימה במיוחד. צילום: חגי אשל

בקטגוריית הלזניה (המעולה!!) שאכלנו, אנו ממליצים על החוייה הזו של Airbnb: התארחנו אצל זוג אילטקי מהמם שהציע לנו משהו פשוט לכאורה, הכנת לזניה וטירמיסו. שני מאפיינים קלאסיים של המטבח האיטלקי, עם הוראות הפעלה פשוטות יחסית ומכונה להכנת פסטה הרכבנו הכול בעצמנו. אורך הערב נמשך כ- 4 שעות והתקיים בבית המארחים הצנוע והאותנטי, האווירה היתה חמימה ומזמינה, צ'יירה (Chiara) המארחת והשף העוסקת ב"פודיס" גם למחייתה, עלתה על מדים – עם חולצת שף, מטפחת קלאסית לראשה ופודרת קמח בלחיים הובילה אותנו צעד צעד בהכנת המנה המושלמת.

לזניה הנד מייד. צילום: חגי אשל
לזניה הנד מייד. צילום: חגי אשל

המקום הבא שאנו ממליצים עליו היה כל כך טעים, שמתוך 4 ימים בהם שהינו במילאנו חזרנו אליו שלוש פעמים, זה כמובן אם מחשיבים את העצירה המריירת והמביכה שלנו מול חלון הראווה שלהם בשעת הצהרים כאשר עוד היו בהכנות…

לא לוותר על קפה וקינוח ב- Pizzium. צילום: חגי אשל
לא לוותר על קפה וקינוח ב- Pizzium. צילום: חגי אשל

למקום השווה הזה קוראים Pizzium, הוא פתוח פעמיים ביום: בסרוויס צהריים ובסרוויס ערב וכדאי לכם מאוד לתכנן את הלו"ז שלכם ככה שתבואו רעבים. הפיצה נאפית בתנור לבנים ויוצרת תחושת געגוע לסבתא התימניה שמעולם לא היתה לכם, יש רק שני סוגי סלטים בתפריט וזה רק כי הם יודעים היטב מה הם עושים, אי אפשר לטעות עם סלט ירוק וגבינת בוראטה עטופה בקרם המתפקע ממנה ברגע בציעתה.
אל תוותרו על הקפה והטירמיסו בסוף… זו ארוחה שמחייבת קפה לצד קינוח : -)

שוקולטה כמו ששוקולטה צריכה להיות. צילום: חגי אשל
שוקולטה כמו ששוקולטה צריכה להיות. צילום: חגי אשל

אם קמתם לבוקר קר במיוחד וכל מה שבא לכם זה מאפה בוקר שיחמם לכם את הבטן אז זה המקום המושלם בשבילכם, חפשו את Pave. האמת שמחלון הראווה לא ידענו מה לבחור ובתחושת Fomo החלטנו ללכת על 8 מנות מתוקים שונות. אחד זה משקה שוקולטה חם, עשוי משוקולד מריר ומתוק, חפשו בתפריט Cioccolata. 

מנה נוספת היתה מנה שהזמנו פעמיים, פעם אחת פשוט לא הספיקה לנו על מנת שנבין את הקסם שהתחולל לנו בפה, מנה המורכבת מקרם פטיסייר, בסיס קראנץ' ונגיעות פיסטוק, נשאיר אתכם רגע עם הדימוי למטה, הזהרו לא לטפטף על המקלדת. 

כל ביס גן עדן. צילום: חגי אשל
כל ביס גן עדן. צילום: חגי אשל

מנה אחרונה וחביבה זו מנה שאנו חוזרים אליה בכול ביקור במילאנו ולמקום הספציפי הזה, קרפ שוקולד עם נגיעות מרנג, אופן ההכנה מושלם, המיקום באיזור מרכזי ופסטורלי בשם Navigli,  שם המקום  Cioccolat Italiani, נסו גם את גלידת המרנג הייחודית להם.

קרפ שוקולד אלוהי. צילום: חגי אשל קרפ שוקולד אלוהי. צילום: חגי אשל

חזרנו שמחים ושיכורים מסופש מלא בהשראות וטעמים. נחתנו היישר לסופגניות חנוכה שהפליקו לנו על הבגידה והזכירו לנו מאיפה באנו, אכלנו סופגניה בהכנעה אך בליבנו אנו ממשיכים לחלום עלייך מילאנו, עוד נשוב להיפגש.

זה המקום לשתף, להגיב או לשאול שאלות

תגובות

השאר תגובה