איסטנבול לגייז, יש דבר כזה? כן בהחלט. אמנם, זה באמת לא פתוח ומוחצן כפי שהסצנה פועלת בברלין, בברצלונה או במדריד, אך גם באיסטנבול אפשר למצוא לא מעט אטרקציות ופעילויות לגייז, אך כמובן, לא רק. ביליתי שמונה ימים נהדרים בעיר המיוחדת הזו וריכזתי את ההמלצות שלי לתייר הגאה בעיר שבדומה לתל אביב, גם היא ללא הפסקה.

איסטנבול היא עיר צבעונית, קצת אירופאית וקצת אסייאתית, קצת מוסלמית מסורתית וקצת צעירה, מודרנית ובועטת. אוכל, שווקים, אנשים, גברים, חנויות בגדים, מועדונים ועוד הרבה מה לראות. באופן כללי – ממליץ לשהות באחד מבתי המלון במתחם של כיכר טקסים – Taksim. זה המרכז, קרוב לרחוב הראשי – איסתכלל, קרוב לחנויות למועדונים ועוד.

שווקים צבעוניים באיסטנבול. צילום: unsplash
שווקים צבעוניים באיסטנבול. צילום: unsplash

משדה התעופה למרכז העיר

כמו שאומר השיר המפורסם מצלילי המוסיקה – ״Lets start at a very beginning a very good place to start״. לעיר ישנם שני שדות תעופה – שדה התעופה החדש של טורקיה – İstanbul Havalimanı, וסביחה גוצן. הראשון, חדש חדש, נחשב לאחד הגדולים והמובילים בעולם, ונפתח לקהל הרחב במרץ 2019 ובשיא שלו מתוכנן לתת שרות לכ- 200 מליון נוסעים בשנה. השני, מרוחק כשעה וחצי ממרכ איסטנבול, נקרא על שמה של ביתו המאומצת של אטטורק והטייסת הראשונה של טורקיה – כבוד! ניתן תמיד לקחת מונית אבל זה יותר יקר – בעיקר מסביחה העלות היא כ- 60-70 יורו. בשני השדות ביציאה מהטרמינל ישנם אוטוביסים – HAVAS – שיביאו אותכם לנקודה בכיכר טקסים. תשאלו אנשים מסביבכם ויעזרו לכם או שתעקבו אחרי השילוט לתחבורה הציבורית ביציאת הקרקע. האוטובוס מאוד נגיש וקל ויעלה רק כ- 18 לירות. רובכם בטח מכירים את שדה התעופה הנצחי אטטורק על שם המייסד של הרפובליקה הטורקית אשר יסגר במהלך 2019 עד שכל הטיסות הבינלאומיות והפנים יעברו לשדה החדש.

שווארמה בכיכר טקסים. צילום: תום לב
שווארמה בכיכר טקסים. צילום: תום לב

סים קארד למכורים

סים לטלפון – כי אחרת איך נדבר עם אמא… עדיף לקנות ב- Vodafone or Turktelkum. רכשתי כרטיס של 6 ג׳יגה + 500 דקות שיחה מקומית ב- 100 לירות (כ- 66 ש״ח נכון למרץ 2019). ההפעלה היא מאוד פשוטה, פשוט היעזרו במוכר בחנות.

התניידות בעיר

התניידות – אפשר במונית, אבל מעבר לעלויות אתם יכולים לגלות שהזמן שתבלו בפקקים הוא גדול. לעיר יש מערכת רכבת תחתית יעלה ונוחה. מתחת לכיכר טקסים יש תחנה מרכזית גדולה שממנה ניתן להגיע להרבה אטרקציות בעיר. בנוסף גם יש מערכת רכבות חשמלית – טראם, גם דרך מהירה לנוע בעיר ומעל האדמה כך שאפשר לראות לא מעט בדרך לאנשהו או בדרך ממנו.

אטרקציות ואתרים מעניינים

איסטנבול היא עיר מגוונת עשירה ומיוחדת, יש בה די הרבה אטרקציות כמו שווקים, שייט על הבוספורס ועוד, ריכזתי פה את אתרי החובה לדעתי שלא כדאי לפספס.

Top Kapi Palace

מוזיאון ארמון הסולטאן העות׳מאני, מתחם מרהיב ויפה המראה את החיים בארמון כולל מיצגים של בגדים וכלים בהם השתמשו באותן תקופות.

Ayasofya

בעבר היה המבנה קתדרלה של הכניסה היוונית האורתודכסית ולאחר מכן הפך להיות מסגד בתקופת האימפריה העות׳מאנית. מבנה היסטורי מדהים שמוביל את המבקר לאורך תקופות שונות של העיר.

Grand Bazaar

אחד השווקים העתיקים, גדולים ומקורים בעלום. שיגעון חושים של צבעים, רעש, ריחות ואוכל טוב. יחסית שוק מסחרי אך שווה ביקור.

הכניסה לגרנד בזאאר. צילום: תום לב
הכניסה לגרנד בזאאר. צילום: תום לב

Misri Bazar

השוק המצרי, שוק התבלינים של איסטנבול, ממקום בקרבת הבאזר הגדול.

The Blue Mosque

מסגד יפה ומרהיב שנבנה על ידי סולטאן אחמד הראשון. מאוד יפה ומרשים מבחוץ אך כדאי מאוד לבקר גם בתוכו. חילצו נעליים בכניסה, נותנים שם שקיות ניילון בחינם לשים בהן את השקיות או הביאו תיק אתכם ושימו בתוכו את הנעליים. נשים צריכות לשים כיסוי ראש בכניסה. יש חמש תפילות ביום ובמהלכן לא מתאפשרת הכניסה למשך 90 דקות התפילה עד לסיומה. לאחר התפילה תראו מוסלמים מתרצחים בברזים שמסביב למסגד. הכניסה למסגד חינם.

המסגד הכחול. צילום unsplash
המסגד הכחול. צילום unsplash

Besiktas Stadium / Vodafone Arena

אצטדיון הכדורגל של אחת הקבוצות הידועות והמובילות בטורקיה, הקבוצה נוסדה ב- 1903. אפשר לעשות סיור בתשלום באיצטדיון. כל הפרטים באתר האיצטדיון.

Istiklal Street

המדרחוב הראשי של העיר אשר מתחיל בכיכר Taksim. חנויות בגדים, שוק דגים, מסעדות, ברים וסמטאות יפיפיות ומיוחדות. פשוט לכו לאיבוד ברחוב.

רחוב איסתכלל. צילום מתוך res.cloudinary.com
רחוב איסתכלל. צילום מתוך res.cloudinary.com

Taksim Square

הכיכר המרכזית בעיר ומרכז לחיי הלילה.

Dolmabahce Palace

שימש כמרכז אדמניסטרטיבי. מבנה היסוטרי הממוקם בשכונת Besiktas על הגדה של הבוספורוס.

Galata Tower

מגדל בגובה של כ- 9 קומות אשר בולט בקו הרקיע של העיר, ממקום ברובע Karakoy, בקצה השני של רחוב איסתכלל. תצפית פנורמית מעולה על העיר, מומלץ מאוד לראות בשקיעה. הכניסה בתשלום.

מגדל גלטה בלילה. צילום: תום לב
מגדל גלטה בלילה. צילום: תום לב

איי הנסיכים – מספר איים מדהימים ומקסימים

9 איים בים מרמרה כ- 30 ק״מ מהעיר. ההגעה לשם במעבורות שיוצאות גם מהצד האסייתי וגם האירופאי. האי הגדול הוא ביוקאדה Buyukada. באיים ישנם מסעדות מקומיות וחנויות. התניידות ממקום למקום על האי נעשית בכרכרות סוסים, אופניים או ברגל. התנועה ברכבים אסורה.

גאווה באיסטנבול

יש סצנה מיוחדת וגדולה, לפעמים נסתרת לפעמים גלויה. האזור המרכזי של הגייז זה כיכר טקסים ואיסתכלל. עם כל מה שאומר מטה, חשוב לזכור, איסטנבול זו עדיין לא ברלין, ברצלונה או תל אביב. הסצנה הגאה היא מיוחדת בדרכה, נסתרת מעניינת. ובכל זאת לא לשכוח שאנחנו במדינה מוסלמית.

מועדונים/ברים

  • Super fabric – מעורב נשים סטרייטים וגייז. אתר: superfabricclub.com. כתובת: מיקום על המפה.
  • Love Dance Point – קהל יותר צעיר אבל מגווון, מוזיקה מעורבת – גם דאנס גם טורקי. אתר: lovedp.net. כתובת: מיקום על המפה.
  • Tek Yön – קהל מגוון צעירים, מבוגרים, מוזיקה מעורבת דאנס וטורקי – ישנה גם רחבה פתוחה. כתובת: מיקום על המפה.
  • Cheeky club – המועדון למסיבות אפטר – מתחיל בסביבות 4 לפנות בוקר. כתובת: מיקום על המפה.

כולם נמצאים בטווח של דקה עד 7 דקות מכיכר טקסים, מועדון LOVE הרחוק יותר כ- 7 דקות הליכה.

בתי קפה

  • Esperso lab – בכניסה לאיסתכלל
  • Simit sarayi – על כיכר טקסים

אפליקציות

כדי שנוכל לדבר עם ״אמא״ או ״אבא״  – בכדי שהן תעבודנה טוב, יש להוריד אפליקציה של VPN המומלצת זו Opera VPN. אבל כל אחד ומה שעובד לו. מי שצריך תרגום, גריינדר, סקראף  או אפליקציות היכרות אחרות לגייז לא יעבדו בלי VPN.

מפת אטרקציות

אם כל זה לא הספיק לכם, תוכלו להיעזר במפה המעודכנת ל- 2019 ובה מרוכזות כל האטרקציות לגייז באיסטנבול כפי שהופיעו באתר istanbulgay.com.

ולסיום, אם הלכתם באוזר הפארק ליד כיכר טקסים ועבר לידכם איש עם ערכה לציחצוח נעלים, ולפתע נופלת לו המברשת… תגלו לבד 😊