הקיץ מתקרב לו בצעדי ענק והגלידריות בניו יורק מתחילות להתעורר מתרדמת החורף הארוכה שלהם. כמה רגעים לפני החום של חודשי הקיץ, זה בדיוק הזמן להכיר את הגלידות שלא תרצו לפספס בביקור שלכם בניו יורק. נכון שיש המון גלידריות טובות בעיר, אך הנה רשימה של 5 הגלידריות שאני הכי אוהב.

Churro Cone

צ׳יקה טילמן, הבעלים של המקום, גדלה בטוקיו, יפן. כשעברה לניו יורק עסקה כבנקאית בוול סטריט ולאחר שהשתתפה בשנת 1994 בשיעורי קולינריה בעיר, היא התאהבה בתחום והחליטה להקים רשת קינוחים שמשלב את המטבח היפני עם המטבח האמריקאי. בשכונת האיסט ווילג׳ תוכלו למצוא את חנות הקינוחים Churro Cone (לחצו לפתיחת הכתובת במפה) שמגישה גלידה אמריקאית בתוך מאפה צ׳ורוס חם. הטרנד הזה הגיע גם לאירופה, אך אם לאכול גלידה אמריקאית, זה חייב להיות פה. המאפה מוגש חם כשבתוכו גלידה אמריקאית עשירה בטעמים ותוספות מגוונים כמו גלידת עוגת גבינה, גלידת תה ירוק ועוד וזהו אחד המקומות הקבועים שלי בקיץ. כיום יש לצ'יקה חנויות גם בהונג קונג, סיאול, טוקיו, בנקוק ודובאי, למקרה שגיעו לשם ותראו לקפוץ.

גלידה אמריקאית בתוך צ'וקוס חם. מושלם כבר אמרתי? צילום: לירון עציון

Taiyaki

על המקום הזה נאמר "מה קורה כשהגלידה יפה מדי מכדי לאכול אותה?". ב- Taiyaki, חנות גלידה יפנית הממוקמת על הגבול שבין שכונת צ׳יינה טאון לסוהו (לחצו לפתיחת הכתובת במפה), תוכלו למצא את הוופל הפריך והקראנצ׳י בצורת דג שמוגש חמים ונותן שילוב מושלם לגלידה הקרה שבתוכו. מדובר בגלידה יפה למראה, אבל מעבר ליופי שלה, היא כל כך טעימה. המשימה המרכזית שלכם במקום זה תהיה להספיק לצלם את הגלידה לפי שהיא נמסה, ורק אז להתחיל להנות מהטעם שלה. והפאנץ׳ של גלידה זו נמצא בכלל בתחתית הוופל – שם מסתתרת לה עיסת שעועית, אחד המאכלים הפופולרים במטבח האיסיאתי המתוק, ואני מבטיח לכם שלא תרגישו בכלל שזו שעועית ותחשבו שמדובר בעיסת שוקולד. אל תוורו על הגלידה הזו!

לחנות מספר סניפים בניו יורק (במנהטן ובברוקלין), בסופי השבוע תוכלו למצא במקום גם כמה מנות ספיישל, ובנוסף אם אתם מגיעים לטורונטו או בוסטון, היא נמצאת גם שם.

קודם לצלם ואז לאכול. צילום: לירון עציון

Milk Bar

הקונדיטורית האמריקאית המפורסמת, כריסטינה טוסי, זו שהמציאה את עוגת הקראק פאי שבטח שמעתם עליה, מצליחה להמציא את עצמה כל פעם מחדש. הפעם מדובר בגלידה בטעם חלב-דגני בוקר.

אם גם אתם מכורים לדגני הבוקר שלכם, בדגש על לשתות את החלב שנשאר מהם – הגלידה הזו מיועדת בשבילכם, ובטח אתם חושבים לעצמכם עכשיו 'איך לא חשבו על זה קודם?!'. ה- Milk Bar פתחו סניפים בכל העיר (יש להם 7 סניפים במנהטן ועוד 2 בברוקלין) ותוכלו גם למצא אותם בלוס אנג׳לס, וושינגטון, בוסטון, לאס וגאס וטורונטו. אני ממליץ על הסניף שנמצא בשכונת נוליטה (לחצו לפתיחת הכתובת במפה), פשוט כי מדובר באיזור מאד יפה, אבל בשביל למצא את הסניף הקרוב אליכם, פשוט תחפשו Milk Bar בגוגל. ואל תשכחו לבקש תוספת של דגני בוקר על הגלידה.

אל תשכחו לבקש תוספת של דגני בוקר על הגלידה. צילום: לירון עציון

REPUBLIC OF BOOZA

גלידת הבוזה היא גלידה המבוססת על סחלב בשילוב עם שרף, בשונה מהגלידות שאנו מכירים שמבוססות בעיקר על קרם אנגלז, דבר המעניק לה אלסטיות רבה ומרקם שנע בין גלידה למסטיק. את הגלידרייה הקימו ארבעה חברים שכל אחד מהם פגש את גלידת הבוזה בשלב זה או אחר בחיים ובחלק שונה של העולם, אך כולם התאהבו במרקם המיוחד של הגלידה והחליטו להגשים חלום משותף – לפתוח בניו יורק גלידריית בוזה. בין הטעמים המיוחדים שתוכלו למצא במקום יש גלידת זעפרן אירני, טאג׳ין (גלידה עם תבלין חריף ממקסיקו), פופקורן ושוקולד, מאצה וקוקוס, סורבה סומק ובזיליקום וכמובן שגם טעמים רגילים כמו וניל, אוראו, קרמל מלוח ועוד. לחצו לפתיחת הכתובת במפה

גלידות הבוזה של REPUBLIC OF BOOZA. צילום מתוך: republicofbooza.com

Mochii

המוצ'י, מאכל יפני מסורתי לראש השנה היפני, מכיל בצק אורז שעוטף מאכלים שונים. בעולם כיום תוכלו למצוא מוצ׳י בשר, מוצ׳י צמחוני והפופולרי ביותר, מוצ׳י מתוק, ובארצות הברית תוכלו למצוא את המוצ׳י בסופרים במחלקת הגלידות. חנות זו הינה חנות משפחתית קטנה שמציעה גלידת מוצ׳י בעבודת יד – בצק אורז שעוטף כדורי גלידה במגוון טעמים מתחלפים. כשאתם מתכננים את הביקור שלכם במקום, זכרו כי מדובר על חנות משפחתית וכך גם תהיה החוויה במקום, זה לא מקום תיירותי ומפונפן. אמנם המוצ'י לא נראה כגלידה הכי מזמינה, אך הטעם שלה הוא בין הטובים שטעמתי בניו יורק. ותאמינו לי, אל תוותרו על טעם קרמל-בננות. לחצו לפתיחת הכתובת במפה

גלידת המוצ'י, מאכל יפני מסורתי. צילום: לירון עציון