הקינוח הראשון שעולה לראש כשחושבים על איטליה זה הטירמיסו. משמעות השם באיטלקית הוא משוך אותי למעלה (tira = תמשוך, mi = אותי, su = למעלה) ומדובר בעוגת גבינה העשויה משכבות של בישקוטים, אספרסו ומסקרפונה.

החלטתי להרים אתכם הכי גבוה שיש ולספר לכם על 7 המקומות המנצחים שלי לטירמיסו ברומא:

1. Sù – Tiramisù

מדובר בשיתוף פעולה מתוק בין השפית קונדיטורית לורטה פאנלה (Loretta Fanella) לבין החקלאי וספק הביצים האורגניות Paolo Parisi. הרעיון היה לקחת את הטירמיסו הקלאסי, לשמר את המתכון ולהוסיף לו טוויסט מעניין ומודרני. כך נולד הטירמיסו עם דיסקית השוקולד במילוי ליקר אספרסו, שברגע שמפצחים את הדיסקית, הליקר מרטיב את הבישקוטים שבתוך הטירמיסו. השימוש בביצים אורגניות ובמסקרפונה בעשייה ביתית שיצרה לורטה, הפך את הטירמיסו למעניין ושובר את כל המוסכמות של הקלאסיקה האיטלקית. חוץ מטירמיסו זה, ניתן למצוא במקום, שנמצא ממש מאחורי פיאצה נאבונה, גם טירמיסו תותים מושחת.

אתר: sutiramisu.it

הטירמיסו של Su tiramisù. צילום: מיכל מילרד
הטירמיסו של Su tiramisù. צילום: מיכל מילרד

2. ZUM Roma – Zucchero, Uova, Mascarpone

שם המקום הוא בעצם ראשי התיבות של המרכיבים העיקריים בקרם הטירמיסו המפורסם:

Zucchero = סוכר
Uova = ביצים
Mascarpone = מסקרפונה

השפית קונדיטורית Barbara Agos בשיתוף פעולה עם החקלאי וספק הביצים האורגניות Arianna Vulpiani יצרו קונספט שכולו טירמיסו. כאן תוכלו למצוא טירמיסו קלאסי, פיסטוק, פירות יער, שוקולד ורום, מתחלף לפי עונות, טירמיסו לייט על בסיס ריקוטה ואפילו טירמיסו ללא גלוטן או ללא לקטוז. הטירמיסו הטרי נעשה במקום כל יום, במרחק מספר צעדים משוק קמפו ד'פיורי, ותוכלו להציץ לקונדיטוריה שנמצאת בכניסה וחשופה לקהל שנכנס.

אתר: zumroma.it

טירמיסו פירות יער ב- ZUM. צילום: מיכל מילרד
טירמיסו פירות יער ב- ZUM. צילום: מיכל מילרד

3. Charlotte

השפית קונדיטורית הצעירה Claudia Martelloni פתחה קונדיטוריה שמתמחה בקינוחים איטלקיים מסורתיים, אבל לא רק. כאן, הטירמיסו מוגש בצנצנת עם בישקוטיל בטעם וניל, קרם מסקרפונה, קפה וגנאש שוקולד מריר של ולרונה. מעבר לטירמיסו תוכלו כמובן להתענג על מגוון רחב של מתוקים ומקרונים מושחתים.

אתר: charlotteroma.it

הטירמיסו המיוחד של Charlotte. צילום: מיכל מילרד
הטירמיסו המיוחד של Charlotte. צילום: מיכל מילרד

4. Felice a Testaccio

אין רומאי שלא מכיר את המסעדה המיתולוגית של פליצ'יה שממקומת ברובע טסטציו. מעבר להיותה מוסד קולינארי וותיק המציע מגוון רחב של מנות מהמטבח הרומאי וביניהם את מנת הדגל שלו, ה- cacio a pepe, המפורסמת בכל העיר, אתם חייבים להשאיר מקום ולקנח בטירמיסו מופלא וטעים המוגש בצנצנת עם קרם מסקרפונה עשיר, בישקוטים תוצרת בית הטבולים באספרסו.

אתר: feliceatestaccio.it

הטירמיסו של Felice a Testaccio. צילום: מיכל מילרד
הטירמיסו של Felice a Testaccio. צילום: מיכל מילרד

5. Flavio al Velavevodetto

פלאביו היה שותפו של פליצ'יה, ולאחר שהפרידו כוחות גם הוא פתח מסעדה ברובע טסטציו שכל פודיז בעיר מכיר ובה אוכל רומאי משובח ואווירה מקומית מהנה. הטירמיסו של פלאביו הולך לפניו ומוכר כ"טירמיסו הכי טוב בעיר".

אתר: ristorantevelavevodetto.it

"הטירמיסו הכי טוב בעיר" ב- Flavio al Velavevodetto. צילום: מיכל מילרד
"הטירמיסו הכי טוב בעיר" ב- Flavio al Velavevodetto. צילום: מיכל מילרד

6. Romeo Chef & Baker

אין ספק שרובע טסטציו מככב בסצינה הקולינארית הרומאית. קריסטינה ברווברמן הידועה כבעלת שיער ורוד קצר, מסעדת מישלן וכישרון קולינארי בלתי מעורער, פתחה מסעדה, פיצריה וגלידריה כולם באותו מתחם. במסעדה תוכלו למצוא את קינוח הטירמיסו הידוע שמוגש בתוך ספיירת שוקולד אותה מנפצים ואז מגלים בתוכה קרם אוורירי של מסקרפונה עם בישקוטים וקפה.

אתר: romeo.roma.it

הטירמיסו מוגש בתוך ספיירת שוקולד ב- Romeo Chef and baker. צילום: מיכל מילרד
הטירמיסו מוגש בתוך ספיירת שוקולד ב- Romeo Chef and baker. צילום: מיכל מילרד

7. La Gatta Mangiona

כל כך הרבה כבר נאמר על הפיצריה המפורסמת שבשכונת מונטברדה – מהניצחון של הפיציולו שלהם במקום הראשון, לפיצות המושחתות וגם לאלו המיוחדות, אבל הטירמיסו שלהם פשוט Wow. אין בו שום פרזנטציה מעניינת, הוא לא מוגש בשום צינצנת, אלא מדובר בטירמיסו הכי קלאסי שיש. פשוט לוקחים עם כף ומניחים אותו על הצלחת. והוא פשוט כל כך טעים.

אתר: lagattamangiona.com

הטירמיסו הקלאסי של Gatta Mangiona. צילום: מיכל מילרד
הטירמיסו הקלאסי של Gatta Mangiona. צילום: מיכל מילרד