המונה ליזה - גרסת לומברדיז. צילום: שחק מינץ
המונה ליזה – גרסת לומברדיז. צילום: שחק מינץ

אם חשקה נפשכם בפיצה איכותית וטעימה ואם אתם מוכנים להשקיע נסיעה קלה בסאבווי -לומברדי'ז זה המקום בשבילכם. המסעדה ממוקמת בחלק הצעיר והתוסס של רחוב ספרינג ב- Notila וכבר בכניסה למקום עולה חיוך קטן על הפנים מציור הקיר של מונה ליזה שבעצמה מחייכת חיוך קטן ומגש פיצה ביד. מסדרון ארוך וצר של שולחנות עם המון תמונות וכרזות ישנות על הקירות (שלפני הרבה זמן אמרו משהו למישהו) וכמו כל מסעדה איטלקית שמכבדת את עצמה המפות, מובן מאליו, משובצות אדום-לבן. אם התמזל מזלכם יקחו אתכם עד לקצה המסדרון הראשון, דרך המטבח ו…למסדרון השני שהוא המשך של המסעדה אבל שקט יותר, כנראה מתהליך התרחבות שעברה המסעדה בעבר.
למרות שהמסעדה הנוכחית פתוחה רק כ-20 שנים, עדיין היא פיסת היסטוריה ומיד תבינו למה…

גנארו לומברדי (Gennaro Lombardi) פתח ברחוב ספרינג 53 חנות מכולת בשנת 1897 והחל למכור מאפה בצק עם רוטב עגבניות לפועלים מקומיים בהפסקות הצהריים שלהם. בשנת 1905 קיבלה המכולת רשיון לפעול כמסעדה ומהר מאד הפכה למסעדה פופולארית ומצליחה. בהמשך העסק עבר לבן ג'ורג' אך ב- 1984 נסגר. לאחר 10 שנים נפתחה המסעדה מחדש על-ידי גנארו לומברדי השלישי, הנכד של גנארו המקורי ועבר למיקום הנוכחיה – רחוב ספרינג 32. המקום החדש משתמש בתנור פחמים כמו העסק המקורי אבל הסגירה לעשר שנים והמעבר לכתובת אחרת שלל מהעסק את התואר "הפיצרייה הותיקה ביותר שפועלת ברציפות בארצות הברית" שעבר ל- Papa’s Tomato Pies. שממוקם בטרנטון, ניו ג'רזי (Trenton, New Jersey)… סתם, אם תרצו לבקר גם שם (רק שעה וחצי ממנהטן).

מוכנים ללקק ת'אצבעות?

מנה ראשונה - חובה! צילום: שחק מינץ
מנה ראשונה – חובה! צילום: שחק מינץ

אך בנתיים אנחנו חוזרים להווה ולתפריט הקטן שמציעה המסעדה:
מבחר קטן של מנות ראשונות בניחוח איטלקי ופיצות שלמות. זהו.
זה אחד המקומות המעטים בהם לא ניתן לקנות משולשי פיצה אלא רק פיצות שלמות, עשויות לפי הזמנה אישית.
הפיצות באות בקוטר 14 אינץ' או 18 אינץ'.
ביקשנו מהמלצר שתי פיצות של 14 אינץ' – פיצה לבנה (רק גבינות, בלי רוטב עגבניות) ופיצה עם תוספות (פלפלים קלויים בתנור פחמים ותרד מוקפץ בשום).
המלצר היה מספיק נחמד לציין שאפשר במקום שתי פיצות 14 לקחת אחת של 18 אינץ' וכך לחסוך כ-12 דולר… אז מיד הזמנו מנה ראשונה לבזבז בכל זאת את הכסף שהוא כמעט לא הרוויח.

עד שהגיעה הפיצה נהננו מפרוסות מוצרלה עבות עם עגבניות ופלפלים קלויים מצויינים ואז… כשהגיעה הפיצה… פשוט תענוג!
פיצה כמו שפיצה צריכה להיות… פיצה דוגמנית שלקחו מקטלוג הפיצות המושלמות… הבצק היה מצוין, הטעמים מאוזנים בצורה מושלמת
אני לא מתיימר להיות מבקר מסעדות אז אפסיק כאן אבל באמת היה שווה.

מידע שימושי

חדי העין שביניכם כבר ראו בתמונה הראשונה שהמסעדה נמצאת על קרן הרחובות ספרינג ומוט.
הדרך הקלה ביותר להגיע בסאבווי היא לקחת דוקא את קו 6 הירוק ולא את A, C, E שאולי יותר קרובים למיקומכם במנהטן אבל מורידים אתכם ברחוב ספרינג 220, מה שמשאיר צעדה של כ-10 דקות על בטן מקרקרת.
ארוחת פיצה 18 אינץ' עם מנה ראשונה אחת ושני משקאות עולה כ-$40. תוספות לפיצה עולות $3 כל אחת.
את הארוחה ניתן לקנח באחד המקומות החמודים שממוקמים בקרבת לומברדיז על רחוב ספרינג.
אנחנו בחרנו בקרפ צרפתי מצוין, במקום שיקי ומדליק בשם Vive Le Crepe.
אבל יש בקרבת מקום גם המון גלידריות, מאפיות ומקומות אחרים בעלי פוטנציאל "קינוחי".

ה-פיצה. תענוג צרוף - לא יורד מאיטליה. צילום: שחק מינץ ה-פיצה. תענוג צרוף – לא יורד מאיטליה. צילום: שחק מינץ

המקום ותיק אך לא מרגיש ישן. צילום: שחק מינץ המקום ותיק אך לא מרגיש ישן. צילום: שחק מינץ